Fidel, en utopisk revolution

Sígueme en https://telegram.me/cronicasdeunainquilina

Revista LatiCes, Suecia, översättare: Jessica Martebo

Vi har haft generationens privilegium att få lära känna en man som har gjort avtryck i både Latinamerikas och världens historia. Den mest briljanta politiker som kunde ge liv åt “la Patria Grande”. En outtröttlig slagskämpe för jämlikhet, social jämställdhet och rättvisa.

Vi har haft äran att lära känna integritet i ord och handling, från en man som demonstrerade med sitt eget liv att medvetenheten, idealen och principerna varken köper eller säljer man. De försvarar man!

En autentisk och naturlig ledare. En outtröttlig försvarare av mänskliga rättigheter och för frihet för människor befläckade av förtryck och vanära. Vi har i tidernas historia kommit överens med en rättvis, tydlig och konsekvent man. Det finns inte ord som kan närma sig att uttrycka, varken i den vackraste poesi eller i det mest väldisponerade tal, vikten av en människa som Fidel.

Det är få i mänsklighetens historia som vunnit odödlighet, Fidel är en av dessa. Han lämnar ett arv av kärlek, systerskap samt politiska och humana påföljder i samhällen världen över. Den som tror på Revolution, var som helst i världen, borde ha Fidel och det kubanska samhället som vägledning. Den som tror på uppror måste veta att det är vad själva Fidel Castro Ruz är. Det är ett oefterhärmligt uppror i varje cell och i varje ord. I varje handling. I varje längtan och utopi som blir till verklighet.

Vi har varit priviligierade med att känna en av de mest stående männen i alla tider. Det är vår plikt att fortsätta hans arv. Han lämnar oss en enorm lärdom om mänsklighet och ödmjukhet. Om systerskap. Om integritet, identitet och medvetenhet.

För Fidel finns inte att vi sörjer honom, vi borde lära av honom och hylla honom. Fira och tacka för att ha haft en bror som åkte runt jorden och lämnade outplånliga spår i folks värdighet. Hylla honom i vår kamp för samma ideal: en rättvis, likställd och jämlik värld. Fri.

Fidel försvinner inte, han stannar i tidens odödlighet, i de hjärtan och i den längtan hos de människor som kämpar för sin frihet.

Fidel försvinner inte, han har blivit till poesi, vind, ljus. Han har blivit till floder, vulkaner, trottoarer. Han har blivit en evig Revolution som inte ens döden kan bryta.

Ilka Oliva Corado @ilkaolivacorado contacto@cronicasdeunainquilina.wordpress.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.